Inkijkjes

Stichting De Zijderups organiseert in 2022 en 2023 het project INKIJKJES .
In totaal gaan we de komende anderhalf jaar acht trajecten doen in de omgeving van Almere. Hein Walter is de projectleider.

Binnen elk traject staat één persoon centraal. Hein gaat samen met die persoon tien keer een creatieve of sociale activiteit doen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een kunstenaar, of een bezoek aan een museum en samen op bezoek bij andere ouderen om daar bijvoorbeeld te tekenen of te schrijven. Een van de activiteiten is een bezoek aan een schoolklas. Elk traject wordt afgesloten met de presentatie van een boekje.

Door de ontmoetingen tijdens dat traject van tien keer leren Hein en die persoon elkaar goed kennen. Hein schrijft van die persoon in ieder geval een portret (poëtisch of een biografisch sprookje) en de ander wordt ook uitgedaagd om een portret van Hein te schrijven of te tekenen.

De tekst over de hoofdpersoon staat centraal bij het schoolbezoek. Daar leest de oudere het geschreven portret voor aan de klas en maken de leerlingen illustraties bij dat portret.

Stichting de Zijderups wordt voor dit project ondersteund door Fonds Sluyterman Van Loo, Het VSBFonds, Cultuurfonds Almere, Vereniging Archipel, stichting Luchtkastelen en Basisschool Het Avontuur.

inkijkjes angela 300 dpi
inkijkjes Sue 300 dpi
inkijkjes mavis Robles
inkijkjes Loek