2017 – Kunst van Hein Walter te koop op 30 april

Hein Walter noemt het geen uitverkoop, maar als je de ongekend lage prijzen van zijn kunstwerken ziet, wat kun je dan anders denken? Voor € 25,- kun je al een ingelijst werk kopen! Schoon schip maken? Opruimen?

Hein Walter: “Ik heb in mijn carrière veel werk verkocht, ook veel wordt verhuurd via de kunstuitleen. Mijn werk spreekt blijkbaar aan. Het is kleurig, verhalend, divers, het ziet er verzorgd uit (zie www.heinwalter.nl). Maar de focus ligt al een aantal jaar niet meer op het verkopen van mijn werk, want ik richt me nu bijna volledig op zorgkunst. Toch maak ik nog wel nieuwe dingen, die stroom gaat gelukkig nog door. Nu is het wel tijd om weer wat kwijt te raken. Nee, het is niet zozeer een uitverkoop. Ik verkoop werk dat al jaren bij mij op mijn atelier staat, dat ik eerder nog niet kwijt wilde, waarvan sommige werken zelfs nooit eerder door iemand zijn gezien, maar nu is het tijd om ze aan te bieden, want ik heb binnenkort de ruimte nodig. Ik wil ook mensen die weinig geld hebben de gelegenheid geven om iets moois te kopen. En het is daarbij een manier om geld in te zamelen voor de zorgkunstprojecten die ik onderneem. Dus, kom kijken, kom kopen, neem iets moois mee naar huis en geef tegelijk geld aan een goed doel, want met het geld kan ik blijven doen wat ik doe: als zorgkunstenaar kunst maken samen met oude, soms dementerende mensen.”

Het bezoek aan zijn atelier is sowieso leuk, want Hein kan veel vertellen over zijn werk als zorgkunstenaar in de zorgcentra, over zijn ervaringen met dementie, over talentontwikkeling bij dementerende ouderen. En voor iedereen die komt ligt een cadeautje klaar: een setje recente ansichtkaarten van kunstwerken die op zijn atelier zijn gemaakt. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor kunstprojecten in de ouderenzorg, dus met een kunstaankoop steun je ook nog een goed doel.

Zondag 30 april, van 14.00 tot 18.00 uur. Het zorgatelier van Hein Walter bevindt zich in Woonzorgcentrum Archipel, Poëziestraat 166, Almere Literatuurwijk.