Floriade Poster Project 3 – Almere Oost

De Floriade in de B passage (gemeentehuis Almere)

In de B-passage op het stadhuis werd op vrijdag 20 mei 2016  de derde Floriade Poster tentoonstelling geopend: 60 posters die de Floriade aankondigen (20 nieuwe en 40 posters van 2015 en 2014)
Hein Walter heeft in het voortraject poëzielessen gegeven op de basisscholen Pirouette, Het Meesterwerk en De Zevensprong. De lesopdrachten die hij daar gaf, hadden allemaal betrekking op de spanning tussen Natuur en Stad. In totaal werden er ruim tweehonderd gedichten geschreven. Twintig Flevolandse kunstenaars mochten uit die voorraad een gedicht kiezen en daar een poster van maken.Het ligt in de bedoeling om het poëzieproject in de toeloop naar 2022 jaarlijks uit te voeren, zodat er tegen die tijd zo’n tweeduizend gedichten zijn geschreven die aansluiten bij de Floriade; dan zijn er tweehonderd posters en is er een heel grote groep jongeren bij de Floriade betrokken.Naast de posters is er ook een boek gemaakt, met daarin alle 205 gedichten die zijn geschreven. Het boek (met alle namen van de kinderen bij hun gedichten) kost € 15,-
en is te bestellen bij Hein Walter: heinwalter@tiscali.nl.Er is ook een boek met alle posters. Dat kost € 40,-
Losse posters kosten € 25,- per stuk.
Hier de digitale catalogus met alle gedichten en een ale posters die zijn gemaakt:
bundel Floriade Poster project 2016
boek floriade 2016 pagina’s naast elkaar

Welke kunstenaars deden mee?
Siemen Bolhuis, Ninette Koning, Alice Bunt, Mary Fontaine, Jeroen Bouwmeester. Mariël Bisschops, Aleksander Willemse, Karin van de Kuilen, Sonja Rosing, Isabel Firvida, Peter Koelman, Marieke Breed, Mona Alikhah, Nasr Azarmehr, Frank Greven, Afshin Nazemi, Stefan Damman, Els Franken, Bibi Vlaar en Johanna Braeunlich.
De leerlingen van wie een gedicht is uitgekozen voor een poster:
Danieck Venderbosch, Annemoon Vervenne, Chimène Sprockel,  Beijza Yakar, Dimitri Nas, Nicky Schuttevaer, Nena Lugthart,
Hang Ly Nguyen , Nour Ahmed, Omar Guemam, Maria Amoum, Anisha Jarbandhan, Kyano Hoen, Hooman Daliri, Senna Roest,
Suwesha Rasiawan, Sabah el Hankouri, Sanae el Boussettati, Rumeysa Ozturk, Nasreddine Ettaibi en Rick Wolleswinkel.Contactwethouder Froukje de Jonge deed de opening.

Foto’s van de opening: