Samen Schilderen

‘Samen Schilderen’ is de projectnaam van een serie van projecten. We proberen om jaarlijks een ‘Samen Schilderen’ project te organiseren. In de zomer van 2019 vond dat evenement plaats in Woonzorgcentrum De Toonladder en heet het project ‘Samen schilderen in De Toonladder’.
Op 15 woensdagen werd er gewerkt. Er stonden dit keer twee grote schildersdoeken geplaatst in de tuin van De Toonladder, twee doeken van 10 x 2 meter.
We werkten van 10.00 uur tot 15.uur.
We werkten met acrylverf. Kwasten en verf staan klaar.
In dit boek een overzicht van het project.
Boek Samen Schilderen op de Toonladder

“We werken met wie wil meedoen! Nooit gedaan? Juist dan is dit je kans op een mooie ervaring. Je kunt nieuwe dingen proberen, maar ook vormen die er al op geschilderd zijn, een tweede verflaag geven en verbeteren. Grote vlakken, details, alles kan. En tegelijk doe je op een ongedwongen manier aan vrijwilligerswerk. Want je brengt nieuwe energie in het leven van de bewoners van De Toonladder. De bewoners van De Toonladder kunnen meedoen en dan werken ze zomaar opeens naast iemand die vijftig jaar jonger is en óók nooit op zo’n groot formaat geschilderd heeft. De werkwijze is zo, dat de mensen die komen schilderen, met respect verder werken aan de dingen die er in de weken ervoor zijn geschilderd. M.a.w. de schilderijen ontwikkelen zich.”

Voor dit project kregen we subsidie van het Oranjefonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie en Zorggroep Almere. Deze fondsen ondersteunen sociaal-maatschappelijke projecten die gericht zijn op samenwerken en persoonlijke ontwikkeling. ‘Samen schilderen’ past daar helemaal in.

Hieronder zie je de ontwikkeling van de twee schilderijen

 

Eerdere projecten:
Samen Schilderen in Polderburen (Groeten uit Polderburen)
Samen Schilderen bij Het Werkbedrijf
Samen Schilderen in Archipel ( Uit je hoofd schilderen, 2 doeken 5 x 2 meter)
Samen Schilderen in Buitenhaeghe (Ontmoetingen in Buitenhaeghe)