Quarantaine Portretten

De 1,5 meter samenleving… drie maanden geleden zouden we ons daar niks bij voor hebben kunnen stellen, maar nu is dit ons Nieuwe Normaal geworden. De coronacrisis heeft met een hamer op onze maatschappij geslagen en alles is nu anders. Er zijn mensen die als de dood zijn om het coronavirus op te lopen, er zijn mensen die iemand in naaste omgeving zijn kwijtgeraakt, de mensen in de zorg hebben veel meegemaakt, bedrijven zijn in heel zwaar weer terecht gekomen of failliet, er zijn mensen die flinke schulden hebben opgelopen, er is veel eenzaamheid, maar er zijn ook mensen die juist goed met deze tijd konden omgaan en kansen zien voor de maatschappij, voor zichzelf, of die juist genieten van de rust. Er zijn grote individuele verschillen en we beleven deze periode allemaal anders.

We maken een interessante periode mee! We willen graag laten zien hoe veelzijdigheid deze periode is door veel verschillende mensen aan het woord te laten. Ondernemers, jongeren, mensen uit verschillende culturen, ouderen, etc. Tegelijk willen wie die rijkdom van de taal verbinden met de taal van het beeld. Voor elk portret vragen we een Almeerse kunstenaar om een tekening te maken bij dat geschreven portret.

Onze partner is Almere Deze Week. De redactie biedt ruimte in de krant voor deze rubriek. Vijftien weken lang een portret!
Quarantaine Portretten wordt financieel ondersteund door Cultuurfonds Almere.
Hieronder een link naar de pdf met alle 15 portretten:

15 Quarantaine Portretten