Peter de Bever en meneer Parkinson

Op 31 maart 2021 kwam zorgkunstenaar Hein Walter voor het eerst thuis bij Peter de Bever. Ze gingen samen tekenen, maar wat en in welke vorm ze die tekeningen zouden laten zien, dat wisten ze op dat moment nog niet.

Peter lijdt aan de ziekte van Parkinson. Normaal gaat hij een paar dagen per week naar de Dagactiviteiten bij Polderburen. Maar door corona is weinig nog normaal en daardoor zit hij veel thuis.
Hein bedacht, in samenspraak met Zorggroep Almere, het project Kunst achter de voordeur, een project waarbij hij bij mensen thuis, samen met hen, een kunstproject uitvoert. Met Peter is die kunstvorm dus een stripalbum geworden. Het verhaal bedachten ze samen en Peter tekende.

De kern van het album is dat de ziekte van Parkinson verbeeld wordt als een persoon. Op het moment dat de neuroloog het slecht-nieuws-gesprek voert, wordt de hoofdpersoon van dit verhaal voorgesteld aan meneer Parkinson. Ze worden aan elkaar verbonden. Of liever gezegd… gebonden. Vanaf dat moment moeten ze noodgedwongen samenleven! Dag en nacht, dag in dag uit.

Het boekje is 14,8 x 14,8 cm en heeft 24 pagina’s.
Het kost € 7,50 inclusief verzendkosten.
Bestellen kan per e-mail naar heinwalter@tiscali.nl