Kijken naar onszelf

Van oktober t/m december 2017 heeft zorgkunstenaar Isabel Fírvida gewerkt met bewoners van Woonzorgcentrum Vizier.
“De eerste ontmoetingen stonden in het teken van elkaar leren kennen en het zoeken naar de individuele mogelijkheden. Vervolgens richtte ik mijn aandacht op het persoonlijk traject van elke deelnemer. Uitgangspunt daarbij was mijn eigen variant op de van oorsprong Latijns-Amerikaanse volkstraditie papel picado: knipselcollages. Er wordt op gekleurd papier getekend, geknipt en gerangschikt. Zo ontstaan kleurrijke collages. Tijdens het werk is er ruimte voor gesprek en gezelligheid. Zoekend naar verbindingen, bespreken we lief en leed. Zorgvuldig noteer ik onze gesprekken en ook maak ik foto’s van het hele proces. Alle bewoners krijgen hun eigen biografisch boekje, met tekst, werkfoto’s en natuurlijk de werken die ze zelf hebben gemaakt. Het zijn bijzondere documenten over deze fase van hun leven.“