Full Color Buurtlokaal

We hebben ons als zorgkunstenaars in eerste instantie gericht op ouderen in woonzorgcentra: dementerende ouderen en ouderen met zodanige lichamelijke gebreken dat ze niet meer zelfstandig kunnen wonen. Maar het is goed als we ons verbreden, omdat we dan meer mensen bereiken en ook meer en meer verschillende kunstenaars een kans kunnen krijgen. De volgende stap is dat we ons ook richten op vitale ouderen.
We werden benaderd door Buurtlokaal Filmwijk om een programma te bedenken voor ouderen in Filmwijk. Dat werd het project Full Color Buurtlokaal. Hein Walter heeft het eerste deel gedaan: een creatieve ontdekkingsreis in acht workshops. Tijdens de workshops hebben de deelnemers verschillende tekenopdrachten gekregen, individuele werkwijzen en ook groepstekeningen. Zo werd hun creativiteit aangesproken en zo hebben ze ervaren dat je geconcentreerd en tegelijk heel ontspannen samen kunt werken.
Van drie tekeningen hebben we ansichtkaarten laten drukken, in een oplage van 500 stuks. O.a. van de laatste opdracht waarin ze op een formaat van 2 x 3 meter moesten tekenen. Op de tekeningen kwamen vormen te staan die deden denken aan ogen. De volgende stap was om er ook werkelijk ogen in te tekenen. Daarna hebben ze er namen van vrouwen onder geschreven, vrouwen uit de geschiedenis. Die ansichtkaarten zijn een mooie herinnering.

Het vervolg is dat een andere zorgkunstenaar de ontdekkingsreis voortzet. Maar dan moeten we eerst weer in gesprek met de gemeente voor de financiering.