Floriade Poster Project 2 – Almere Haven

De Floriade bij Steigers 206

Bij de tentoonstellingsruimte Steigers 206 in Almere Haven werd op vrijdag 26 juni de tweede Floriade Poster tentoonstelling geopend: 90 posters die de Floriade aankondigen.
Hein Walter heeft in het voortraject poëzielessen gegeven op basisschool De Flierefluiter en basisschool De Ark . De lesopdrachten die hij daar gaf, hadden allemaal betrekking op de spanning tussen Natuur en Stad. In totaal werden er ruim tweehonderd gedichten geschreven. Twintig Flevolandse kunstenaars mochten uit die voorraad een gedicht kiezen en daar een poster van maken. Daarnaast hebben ook de leerlingen van twee klassen hun eigen poster ontworpen. De posters vormden de tentoonstelling (de 20 posters van 2014 hangen er ook bij)

Het ligt in de bedoeling om het poëzieproject in de toeloop naar 2022 jaarlijks uit te voeren, zodat er tegen die tijd zo’n tweeduizend gedichten zijn geschreven die aansluiten bij de Floriade; dan zijn er tweehonderd posters en is er een heel grote groep jongeren bij de Floriade betrokken.

Naast de posters is er ook een boek gemaakt, met daarin alle 205 gedichten die zijn geschreven. Het boek (met alle namen van de kinderen bij hun gedichten) kost € 15,-
en is te bestellen bij Hein Walter: heinwalter@tiscali.nl.

Er is ook een boek met alle posters. Dat kost € 40,-
Losse posters kosten € 25,- per stuk.

Welke kunstenaars deden mee?
Siemen Bolhuis, Ninette Koning, Alice Bunt, Erik Fakkeldij, Hanneke Fakkeldij, Frea Lenger, Mary Fontaine, Hein Walter, Folkje Nawijn, Marleen van der Linden, Gerard van Kerkhof, Mannie Krak, Jeroen Bouwmeester. Mariël Bisschops, Myriam Weisz, Bertina Slettenhaar, Frank Langedijk, Aleksander Willemse, Karin van de Kuilen.

Bij twee klassen hebben alle leerlingen ook hun eigen poster vormgegeven. Op de maat 50 x 32 cm. Ze werkten met zwarte fineliners en pastelkrijt. Hein Walter heeft op de computer de gedichten in de tekening geplaatst.