De Toekomst

Kinderen tekenen ouderen.

De Toekomst is een project dat zich afspeelde in Woonzorgcentrum Archipel in Almere. In Archipel wonen zowel dementerende ouderen als ouderen op de afdeling Somatiek. Leerlingen van basisschool De Omnibus kwamen door dit project wekelijks naar het zorgcentrum en gingen er tekenen. De ouderen zaten dan model.

De tekensessies bij het project De Toekomst duurden een uur.
De groep tekenaars bestond steeds uit vijftien leerlingen (de ene week de ene helft van de klas, de andere week de andere helft).  Het waren steeds andere kinderen, elke week een nieuwe groep. Omnibus is een grote basisschool en er zijn van elk leerjaar meerdere groepen. In totaal hebben 8 klassen aan het project meegedaan.

In totaal werden er bij dit project zo’n 200 à 250 tekeningen gemaakt, snelle schetsen, energieke tekeningen. Die tekeningen exposeren we in de zomer van 2017 bij De Muren van Archipel, de tentoonstellingsruimte in het aangrenzende gezondheidscentrum.

Een commissie, bestaande uit bewoners van Archipel en leerkrachten, koss van alle tekeningen tien tekeningen uit. Van die tekeningen maakten we ansichtkaarten, in een oplage van 1000 stuks. Op de voorkant van de ansichtkaart staat een tekening met eronder de opdruk De Toekomst.
We hebben met de leerlingen van groep 8 van de ansichtkaarten setjes gemaakt met een begeleidende brief. Alle leerlingen kregen een set ansichtkaarten mee naar huis.
Subsidie van Fonds RCOAK.


img_0635img_0609