Buitenhaeghe buitendeurs

header_de_zijderups_1024x180

buitenhaeghe_buitendeurs

In 2010 is stichting De Zijderups gestart met De Muren van Buitenhaeghe. Met dit initiatief willen we bewoners van Buitenhaeghe betrekken bij de samenleving, maar ze ook uitdagen tot bijzondere activiteiten en ze kansen geven voor ontwikkeling. Een mens is nooit te oud om te ervaren!
De brede doelstelling van De Muren van Buitenhaeghe is het uitbouwen van zorgcentrum Buitenhaeghe van een traditioneel zorgcentrum tot een centrum van wonen en creativiteit, van zorg en ontwikkeling, een cultureel centrum voor haar bewoners en de omgeving.
We organiseren professionele en uitdagende projecten die ouderen tot bijzondere activiteiten aanzetten en ze stimuleren om ze weer aan de
samenleving te laten deelnemen. We ontwikkelen daarvoor vier projecten per jaar, projecten die spraakmakend moeten zijn, uitdagend, omgevingsgericht en uniek.

In 2011 hebben we Buitenhaeghe Buitendeurs georganiseerd. Een groep van tien bewoners van zorgcentrum Buitenhaeghe is vijftien vrijdagen op stap geweest. Niet een dagje naar de dierentuin, ook geen uitje naar een pretpark, maar een serie van vijftien werkbezoeken aan Almeerse kunstenaars. De deelnemers hebben gekeken naar kunst en geluisterd naar de kunstenaars die vertelden over hun werk. Ateliers van kunstenaars zijn bijzondere plaatsen en de tien bewoners van
Buitenhaeghe voelden zich dan ook bevoorrecht: zij konden komen waar anderen doorgaans niet komen.

Leuk, bijzonder, maar het was ook hard werken, dat wel! Wekelijks moest een van de deelnemers een verslag schrijven en het kijken, luisteren en meepraten was ook nieuw voor ze. Maar ze vonden het geweldig.
In Buitenhaeghe werden de vijftien verslagen van de bezoeken tentoongesteld. Het was een goed verzorgd verslag, met foto’s en teksten over het werk en leven van de kunstenaars die de ouderen hebben bezocht.

buitenhaeghe buitendeurs30