2018 – Van inkt naar Beestenboel

In de maanden juni, juli en augustus namen 26 bewoners deel aan het Zorgkunstproject “Van inkt naar beestenboel” onder leiding van kunstenaar Marion Snijders. “Met creativiteit ben je niet afhankelijk van geheugen en rationele taal. Je kan je intuïtie en verbeelding aanspreken. Creatief zijn, iets moois maken en ervan genieten raakt je diepe emotie. Ik dacht terug aan de eerste inktvlekken die ik als kind maakte. En aan het plezier van het ontdekken van de dieren die ik in de vlekken zag. Dus al snel kwam het plan om vanuit inktvlekken fantasiedieren te maken.
Naar aanleiding van deze inkttekeningen/dieren leerde ik de deelnemers een droge naald ets te maken. In dit proces van tekening overzetten op plaat, inkten en afdrukken, hebben de bewoners het gevoel iets echts te maken. Het proces van maken heeft men ervaren als een positieve uitdaging. Ik vroeg de bewoners die dat wilden een klein verhaaltje bij hun ets te maken.”