2018 – Dit ben ik

Isabel Fírvida: “De afgelopen drie maanden heb ik als zorgkunstenaar met bewoners van Woonzorgcentrum Castrovalva een mooi project mogen doen. Daarbij paste ik gemengde technieken en documentaire fotografie toe.

Het idee van een zelfportret, met een ‘quote’ die typerend is voor die bewoner, sprak al gauw tot de verbeelding. Tijdens onze eerste ontmoetingen heb ik veel aantekeningen gemaakt. Deze werkte ik vervolgens uit om bij mijn volgende bezoeken samen te kiezen hoe we verder met de zoektocht zouden gaan. Met de een voerde ik lange filosofische gesprekken, met een ander spraken we over het plezier van lezen of muziek uit hun jeugd. Bij anderen keerden telkens weer dezelfde herinneringen terug. Al tekenend leerde ik ze één voor één kennen en kwam ik erachter wat zij belangrijk vinden en waarde aan hechten. Zodoende werkten we stapsgewijs samen naar een bijzonder zelfportret.

Op 31 januari 2019 zal de feestelijke presentatie van “Dit ben ik” plaatsvinden.
U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn en dit samen met ons te vieren!”